Stress is er wanneer je de boog te lang op spanning houdt. Bij het te lang aanhouden van deze spanning raak je uit balans. Het is belangrijk om te ontspannen en weer in balans te komen. Door langdurige stress kunnen stress gerelateerde klachten ontstaan. Dit kunnen zowel lichamelijke, emotionele als verstandelijke klachten zijn, maar ook een verandering in gedrag.

 

Bij stress gerelateerde klachten kun je denken aan: hoofdpijn, nek-, schouder-, rugklachten, schommelingen in hormoonbalans, RSI, slapeloosheid, eetproblemen, maar ook eczeem en maag- of darmklachten. Als deze klachten langere tijd worden genegeerd, is de kans op een ziekte groot. Bij de ziektes zoals hartklachten, diabetes en overgewicht, wordt steeds vaker duidelijk hoe invloedrijk stress is bij het ontstaan hiervan. De laatste jaren neemt het aantal mensen met stress gerelateerde klachten toe en ook is er een toename van ziekteverzuim door deze klachten. 1 op de 8 mensen heeft op dit moment burn-out verschijnselen. In Nederland gebruiken ongeveer 1.000.000 mensen antidepressiva.

 

Als Stresscounselor begeleid ik je bij stress gerelateerde klachten. Tijdens dit korte maar effectieve traject ( gemiddeld 4-6 gesprekken) leer ik je omgaan met stress of stress te voorkomen. Ik geef je inzicht in patronen en handvatten om hiermee om te gaan.

VITAAL ZUID

info@vitaalzuid.nl

Tel: 06 13031131